Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Udvari játékok

Az óvoda udvarán...

Sószoba

A sóterápia nagyon sok probléma megelőzésére, valamint kezelésére alkalmas (megfázás, köhögés, légcsőhurut, arcüreg és fülgyulladás, de asztma és allergia) kezelésére is kiváló.

Hagyományőrzés

Az óvodába lépve szemet gyönyörködtető az idelátogatóknak az ajaki pitvar, melyet az óvónők és dajka nénik közösen alkottak mindenki örömére. Ehhez igazodik stílusban az előtér berendezése is.

Ovi - Foci

A műfüves...

Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde

Ajak

A szeretet nagy szentjének életére, Árpádházi Szent Erzsébetre emlékeztünk, és a róla szóló legendákkal ismertettük meg intézményegységünk gyerekeit.

Szent Erzsébet azok közé a szentek közé tartozik, akiknek szeretete és hitbéli sugárzása a mai napig is él, fénye minden intézményi dolgozónknál világít. Ezt a világosságot, és ragyogó fényt szerettük volna átsugározni a mi bölcsődés és óvodás gyerekeinkre, és nem utolsó sorban mi dolgozók is fényesítettük lelkünket és közelebb kerültünk Szent Erzsébet hitéhez, és ránk hagyott „hagyatékához”.

A tematikus hét folyamán a bölcsődésektől kezdve az óvodásokig nagyon sok tevékenységet végeztek. Szent Erzsébetről képeket nézegettek, énekeket hallgattak a You Tube csatornán.

A lelki percek, valamint a délelőttök Szent Erzsébet életének feldolgozásával, valamint a gyermekeknek való róla szóló legendák ismertetésével történtek.

A kisebbek képet színeztek Szent Erzsébetről, a kötényébe rózsákat ragasztottak. A nagyobbak szolgákat vagy éppen lovas katonákat készítettek, hogy síkbábként az építménybe helyezzék. Minden csoport elkészítette Szent Erzsébet kenyerét, amelyet az egész óvoda és bölcsőde közössége megkóstolhatott. A nagyok eldramatizálták Szent Erzsébet azon legendáját, amely Lajos és Szent Erzsébet között történt, a „szegényeknek vitt kenyér rózsává változásáról”.

A nagycsoportosok egy rózsatövet ültettek az óvoda előkertjébe, hogy emlékeztessen mindnyájunkat Szent Erzsébetre, az Ő hitére, emberek iránt érzett szeretetére.

A kreatív tehetségcsoport elkészített a Wartburg várat, amelyet kiállítottak, és megtekintette az egész óvoda népe.

 

„Szent Erzsébet segíts küldetésünk teljesítésében, hogy a hitet melyet őseinktől kaptunk továbbadhassuk!’

 

 

 

Elérhetőség

4524 Ajak
Hajnal út 9.sz.

E-MAIL

rozmaringov@freemail.hu

TELEFON

+36 45 455 029