Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Udvari játékok

Az óvoda udvarán...

Sószoba

A sóterápia nagyon sok probléma megelőzésére, valamint kezelésére alkalmas (megfázás, köhögés, légcsőhurut, arcüreg és fülgyulladás, de asztma és allergia) kezelésére is kiváló.

Hagyományőrzés

Az óvodába lépve szemet gyönyörködtető az idelátogatóknak az ajaki pitvar, melyet az óvónők és dajka nénik közösen alkottak mindenki örömére. Ehhez igazodik stílusban az előtér berendezése is.

Ovi - Foci

A műfüves...

Ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda és Bölcsőde

Ajak

Hála Istennek az Önök támogatásával megindult a helyreállítás. Az új játékeszközök megépítése nem csak színfoltja az udvarunknak, hanem olyan testmozgási lehetőséget biztosít a gyerekek számára, amely az önfeledt játéklehetőségen túl, a gyerekek álló és kondicionáló képességét is nagyban fejleszti. A babaházak nem csak esztétikus színfoltjai lettek az udvarunknak, hanem olyan játéklehetőséget biztosítanak a kinti szerepjátékhoz, amely a gyerekek biztonságos kinti játékaihoz szükségesek. Ugyanezt tudom elmondani a kinti padokról is, amelyek lehetőséget nyújtanak még óvodásainknak például a kint fogyasztott „csemegék” elhelyezésére, elfogyasztására, vagy a gyerekek könyvnézegetésére, pihenésére. 

A szemetesek nem csak hasznos kellékei az udvaroknak, hanem a környezet megóvására, a környezet szennyezés elkerülésére „neveli” gyerekeinket.

A mi intézményünk udvara csodálatos zöld övezetben található. A madarak sokasága tanyázik az udvaron található fákon. Az óvoda udvarát körbe veszik akár az iskola akár a település két utcája. A már „rendbehozott” udvar igazi színfoltja a kis településünknek. Az új játékeszközök, a padok, asztalok, szemetesek, árnyékolók a kitűzött célon túl, beépültek az adott környezetbe, ahol egységes óvoda és bölcsőde képet alkotnak már, belesimulva a természetes környezetbe. A megvalósult eszközök mind - mind természetes anyagokból, a természethez idomulnak.

Az óvodában legfontosabb tevékenység a gyermekek szabad játékának biztosítása. A csoportszobákon túl, az óvoda udvara adja azt a területet, amely az óvodás gyermekek szabad levegőn történő tevékenységeihez teret biztosít. A kinti tartózkodás során a játékeszközöknek az udvaron biztonságosnak kell lenni, a gyermekek testi épségének megőrzése érdekében. Az új játékeszközök telepítésével, a babaházak, kerti padok, szemetesek elhelyezésével mindez megvalósult, az óvodai és bölcsődei dolgozók, valamint gyermekek örömére.

A 3-6 éves gyermekek szeretnek ugrándozni, futkározni, csúszni- mászni, mozogni. Az új beruházások megvalósulásával mindez most már lehetséges. A gyermekeket körülvevő megfelelő feltételek megléte, a gyermeki mozgáskedv fokozását eredményezte. Az óvodás gyermekek napirendjét úgy alakítjuk, hogy egész nap folyamán biztosítsuk számukra a megfelelő helyet és eszközöket a mozgásos tevékenységekre, a csoportszobában és az udvaron egyaránt. A kinti eszközök használatával a mozgás természetesen beépül a gyermekek spontán tevékenységeibe, szokássá, igénnyé válik az új eszközök által. A rendszeres mozgás során fejlődik a gyermekek pszichikai, testi, értelmi és szociális képességei, és ezek eredményeképpen egészségesebb, kiegyensúlyozottabb valamint környezetet tisztelők lesznek, ami a későbbiekben a felnőtt korra is kihat és megmaradhat. Az új eszközök a jövőben még nagyobb lehetőséget biztosítanak a közös tevékenységekre például nyíltnapok, gyermekhét programjainak lebonyolítására, nyári élet színesebbé tételére, közös programokra stb.

 

 

 

 

Elérhetőség

4524 Ajak
Hajnal út 9.sz.

E-MAIL

rozmaringov@freemail.hu

TELEFON

+36 45 455 029