Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Az Ajaki Tamási Áron Katolikus Óvoda és Bölcsőde gyermekeivel csatlakoztunk az “Egymillió gyermek imádkozik a világ békéjéért és egységéért” pápai kezdeményezéshez, október 18.-án a mai napon.

Intézményünkben imádkoztuk el az Örvendetes rózsafüzért, melyben fohászkodtunk, könyörögtünk Máriához a világ békéjéért és egységéért.

Lélekfelemelő volt látni és hallani, ahogyan a bölcsődés gyerektől a nagycsoportos gyerekig kezükben a rózsafüzérrel, egy szívvel-lélekkel imádkozták:

Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus....Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen.

E kezdeményezés szerint világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért, a családi élet szentségéért, valamint az egységért. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”