Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Az adventi koszorún a negyedik gyertyát gyújtottuk meg. Az intézményünkben imával, versekkel, énekekkel és az adventi történetekkel fejeztük ki hitünket. Közel már az ünnep.

A karácsony a negyedik gyertya lángjával az ajtóban áll és hittel készülünk a Megváltó születésére.

Ajak város közös adventi koszorújának negyedik gyertyagyújtásán is részt vett, az óvodánk és a bölcsődénk dolgozói, gyermekei. Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy Türk László a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, az EKIF Oktatásszervezési Főigazgatója is részt vett az ünnepségünkön. Az iskola római katolikus hittanos gyermekei versekkel és énekekkel tették ünnepélyessé, a gyertyagyújtást. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját Főigazgató Úr és Kovács Luca nyolcadik osztályos tanuló lobbantották lángra.

A negyedik, az utolsó gyertya a szeretetet szimbolizálja. Míg a múlt héten, örömvasárnapon Szűz Mária, addig most Keresztelő Szent János áll az ünnep középpontjában. Ő volt az, aki szeretetével megnyitotta az emberek szívét, Ő hirdette Jézus eljövetelét. Az advent a számunkra nemcsak a várakozás, hanem a felkészülés ideje is, amikor Jézus születésének ünnepére készülünk.

Körbeért a láng, elmúlik a sötétség és Krisztus eljön közénk.

Az adventi négy gyertya fényei ragyogja be minden ember szívét, életét, hogy befogadjuk a Megváltónk születését.

„Közel már az Úr!”