Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Az Ajaki Tamási Áron Katolikus Óvoda és Bölcsőde gyermekeivel, dolgozóival szentmisén vettünk részt a Nagyboldogasszony római katolikus templomban. A szentmisét Gáspár Mátyás atya intézményünk lelki vezetője celebrálta.

Február 2-án, a mai ünnepen arra emlékezünk, hogy Szűz Mária, negyven nappal Jézus születése után, bemutatta gyermekét a jeruzsálemi templomban. Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította február 2-át, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét a megszentelt élet világnapjává, és ez alkalomból a szentmisén köszöntöttük a Szent Kamill Leányai Szerzetes Intézmény nővéreit. Köszönetünket és a hálánkat fejezzük ki a Jóistennek, az atyáknak, a nővéreknek a megszentelt élet világnapjáért!

Minden csoport gyermekei és dolgozói egy megszentelt gyertyát kapott ajándékba, amely a szeretetet jelképezi, Isten országának a szeretetét, Krisztus követését. Emlékeztetve bennünket arra, hogy a gyertyafénye világítson a Jóistenhez vezető úton. A megszentelt gyertyák a templomban a szentmise keretében lettek megáldva, meghintve szenteltvízzel, hogy lelkünkben felgyulladjon, a Krisztusi láng.

A Katolikus Egyház február 3-án emlékezik Szent Balázs püspök és vértanúra. Éppen ezért ma a szentmise végén Mátyás atya, az óvodánk és a bölcsődénk gyermekeit, dolgozóit Balázs-áldásban részesítette.

" Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására szabadítson meg téged az Isten a torokbajtól és minden más bajtól: az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen."

A két ünnep szorosan összefonódik, mint a gyermek lelke, a JÓISTENNEL.