Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Szomorú szívvel, de örömmel tettünk eleget Dr. Ragány Adrienn polgármester felkérésének, hogy Takács Károlyné Poncsi óvó néni emléktábla avató ünnepén jelen legyen az óvoda.

Még ősszel kitörő örömmel fogadta Manyi óvó néni a javaslatomat, hogy májusfát állítsunk az általa megálmodott és megvalósult tájház udvarán hagyományőrző módon. Csak azt nem gondoltuk, hogy Ő már csak odafentről nézheti.

Április 24-én a tanító nénik meglátogatták a leendő elsősöket az óvodában. A Kacsa nagycsoportos gyermekek jókedvűen, felszabadultan mutatták be, hogy mennyi mindent tanultak az elmúlt évek alatt. A színes foglalkozáson számoltak, verseket, mondókákat mondtak, bemutatták, hogy mennyi mindent tudnak a Földről, az ott élő állatokról. A bemutató második felében csendes perceken vettek részt a tanítónők, amelyet a Kett módszerével tartott az óvónéni a Noé bárkája, az emberiség megmentése témakörben. Végül nem maradt el a hálaadás, az ima sem. A bemutató foglalkozást jó hangulatú szakmai megbeszélés követte.

Április 22.-e a Föld napja az egész világon, célja, hogy felhívja figyelmünket a környezetünk védelmére.

Óvodánkban a Föld Napi programokkal arra törekedtünk, hogy környezettudatosan, környezetbarát életmódot folytató, a természet szépségeit felfedezni vágyó, közvetlen környezetük iránt igényes gyerekeket neveljünk.

Föld napja- projekthéten sokat beszélgettünk a gyerekekkel arról, hogyan is védhetjük meg a környezetünket. Különböző virágokat, növényeket ültettünk. Varga István tanárúr bemutatót tartott az óvodásoknak, bölcsődéseknek. A gyerekek rajzoltak, színeztek, festettek, újrahasznosított tárgyakat terveztek és készítettek.

A húsvéti ünnep közeledtével az intézményünkben a húsvéti népszokásokat elevenítettük fel. A gyerekek a felnőttek segítségével hagyományainkhoz híven húsvéti ételeket készítettek. Az óvó nénik, kisgyermeknevelők, dajka nénik elkészítették a húsvéti kosarat is. Aztán a hagyományainkhoz kötődve tojást is festettünk különböző technikákkal és locsoló verseket is tanultunk. Megbeszéltük mi is a Húsvét lényege, mit ünneplünk ezen a napon. A Húsvét ünnepére énekekkel és történetekkel hangolódtunk.

Az atlétikai verseny Kisvárdán, a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda szervezésében került megrendezésre.  A versenyen a Száguldó Kacsák 2. helyezést érték el.

Egyéniben Koi Boglárka 1. Bogacsovics Dorka 2. Bodor Ádám 4. lett.

Csapat tagok: Balogh Ketrin, Bogacsovics Dorka, Bodor Ádám, Demjó Bence, Koi Boglárka, Koi Izabella, Rajzinger Dorka, Simon Kitti a Kacsa csoportból.

Béres Benjamin és Béres Tamás a Katica csoportból egyénileg versenyzett.

Köszönjük Bodorné Paráda Krisztina óvodapedagógus lelkes közreműködését és a szülők támogatását!

Szívből gratulálunk!

16. alkalommal rendeztek szavalóversenyt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében. A döntő fordulót február 24-én tartották a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, ahol a helyezést elért gyerekeknek az elismerő oklevelet és az ajándékokat Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök adta át.

Óvodásaink közül: Rozinka Fanni különdíjas, Markos Janka III. helyezett lett az egyházmegyei szavalóverseny döntőjében!

Köszönet Rutkainé Rubóczki Tünde és Turik Istvánné Katica csoportos óvodapedagógusoknak a felkészítésért!

Gratulálunk!