Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

A Márton-napi népi hagyományokat elevenítettük fel, amely egyike azon kedvelt napoknak, amit a gyermekek, a szülők egyaránt minden évben nagyon várnak.

Immár hagyománnyá vált az intézményben a Szent Márton nap megünneplése. Hosszú egyhetes előkészület előzte meg ezt az ünnepi napot. Az óvodában és a bölcsődében az előző napokban a gyermekek már ráhangolódtak az ünnepre libás játékokkal, libás alkotásokkal, libás sütemények készítésével, énekekkel, és Szent Márton legendájának megismerésével.

A pénteki barkács délután során a szülők a gyerekek segítségével különböző lámpásokat készítettek. Ezt követően, Szent Márton legendáját mutatták be a színpadon a középső és a nagycsoportos gyermekek, az óvó nénik közreműködésével.

Sötétedéskor a lámpás felvonuláson a közel 250 fővel együtt, körbe hordoztuk az intézményünk utcáin a szeretet lángját. A fény a lámpások meggyújtásával egyre növekedett, mígnem egy hosszú fényfűzérré állt össze. Kicsik és nagyok énekelve vonultak végig az intézményünket érintő utcákon, és Szent Márton ünnepének örömét hirdetve városunk lakóinak. E hagyomány felelevenítésével reméljük, hogy sikerült a városunkban élőknek a szívükben is fényt, melegséget gyújtani.

A Szülői Közösségnek köszönhetően meleg citromos teával, libazsíros lilahagymás kenyérrel, és pattogatott kukoricával vendégeltük meg a szülőket és a gyermekeket.