Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Katica csoport

Óvodapedagógusok:  Turik Istvánné (Ági óvónéni)

                               Rutkainé Rubóczki Tünde (Tünde óvónéni)

Dajka néni:               Szoták Andrásné  (Erzsike néni)        

 

Ebben a nevelési évben már Középső- nagy csoportosok vagyunk. 24 gyermek jár hozzánk, 11 lány és 13 fiú.

A Katicák összetartó, jó kedélyű közösség, jól motiválhatóak bármilyen tevékenységre.

Gyermekeink egész napját átszövi a játék, a játéktevékenység. Ezen keresztül szereznek tapasztalatot a körülöttük lévő világról, a társaikról, a közösségről és annak szabályairól.

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szívesen járjanak óvodába, jól érezzék magukat, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk.

Napos, barátságos csoportszobánkat mindig csinosítjuk, s úgy próbáljuk alakítgatni, hogy a gyermekek minden játéktevékenységükhöz megtalálják a nyugodt légkört biztosító kis helyüket. Kedvelt játéktevékenységük most éppen a babakonyha és az építés fakockából vagy legóból.

Színes, sokrétű tevékenységgel, élménnyel teli programokkal, a hagyományok őrzésével igyekszünk gyermekeink óvodás éveit tartalmassá tenni. Biztatjuk és motiváljuk őket az önálló, kreatív tevékenységekre.

Gyakran sétálunk, a településen a városlakók legnagyobb örömére. Sétánk alkalmával a gyermekeink megismerkedhetnek a város természeti adottságaival, így járulunk hozzá, hogy megszokják, és megértsék, hogy a természetet óvni, védeni kell.

A gyermekeink szüleivel segítő, empatikus, jó kapcsolatot ápolunk. Lehetőséget teremtünk, hogy betekinthessenek a gyermekeik mindennapjaiba, fejlődésébe, óvodai életébe. Csoportunkban a szülők nagyon együttműködőek, sok ötlettel, gyűjtőmunkával, eszközzel segítik rendezvényeink, ünnepeink (születés- és névnapok, Mikulás, Karácsony, Farsang, Nőnap, Húsvét, gyermekhét… stb.) megvalósítását.

Célunk, hogy a családokkal együttműködve kiegyensúlyozott, mosolygós gyermekeket neveljünk, akik talpraesetten meg tudják oldani a mindennapi élet problémáit.