Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

 Maci csoport

 

Óvodapedagógusok:  

Soós Norbertné (Mónika óvónéni)

Virga Andrea (Andi óvónéni)

 

Dajka néni:                Iskiné Orosz Brigitta (Brigi néni)

 

„Pont jókor jössz, mert ez a nap legjobb része.
-Melyik az a rész?

- Az amikor te meg én mi leszünk.”     (Alan A. Milne: Micimackó)

A Maci csoportba 25 aranyos, vidám, mindenre kíváncsi gyerek jár: 14 lány és 11 fiú.

Sok- sok játék várja az ide érkező gyerekeket. A lányok leginkább a babaszobai játékokat részesítik előnybe, a fiúk pedig örömmel legóznak vagy a szőnyegen építenek p: várat, állatkertet, templomot… Számos készségfejlesztő játéka van csoportunknak, és gyakran kedveskedünk a gyerekeknek saját készítésű fejlesztő játékokkal is.

A gyerek kedvelt tevékenységei köré tartozik a mozgás, amely áthatja a mindennapjainkat. Nemcsak a csoportszobában vagy a tornaszobában tornázunk, jó idő esetén az udvar mellett a műfüves focipályát is igénybe vesszük.

A nap bármely szakában énekelünk, verselünk, mondókázunk, gyakran a gyerekek önálló kezdeményezésére. A mesékhez illusztrációkat is készítünk. A vizuális tevékenységeket is kedvelik a gyerekek, örömmel festenek, rajzolnak, színeznek, ragasztanak.

Gyakran szervezünk sétákat az óvoda környékére, illetve kirándulásokat is, hogy a gyerekek a csoportszobán kívül is szerezzenek tapasztalatokat.

Igyekszünk a családokat is bevonni egy- egy tevékenységbe: barkácsdélután, nagymamás nap, nyílt napok, sportdélután…

A név-és születésnapokat is megtartjuk a csoportban, ilyenkor versekkel, dalokkal és közös tánccal köszöntjük az ünnepeltet.

Kiemelt tevékenységeink közé tartozik a hagyományőrzés és a katolikus hitre nevelés. A „csendes percek” a mindennapjaink része, ilyenkor imádkozunk, énekelünk, és az aktualitás egyházi ünnepeknek megfelelő történeteket mondunk el a gyerekeknek.