Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Napocska csoport

Óvodapedagógusok:  Kozmáné Vass Edit (Edit óvónéni)

                               Korbácsné Rozinka Valéria (Vali óvónéni)

Dajka néni:               Szeles Csabáné (Judit néni)
 

Idén a Napocska a legkisebb óvodai csoport. Legfontosabb feladatunk ebben a nevelési évben a gyerekek beszoktatása az óvodába. .. Nagyon sokrétű játéktevékenységet biztosítunk számukra. (mesélés, verselés, mozgás, éneklés, táncolás, rajzolás, festés, babaszobai- konyhai tevékenységek, építkezés, kirakózás, legózás stb.). A színes, szép csoportszobánkban sokféle játékkal játszhatnak a gyerekek.  Azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek érezzék, hogy jó itt lenni az óvodában, a Napocska kiscsoportban, jó együtt lenni, egymással játszani.

Csoportunkban nagy hangsúlyt fektetünk a vallásos nevelésre, különösen az erkölcsi nevelés szabályaira. Egyszerű kis fohászokat, imákat, énekeket ismertetünk meg a gyerekeinkkel, a „csendes percek” alatt, amelyek beívódnak piciny lelkükbe.

A különböző egyházi, óvodai, települési, nemzeti ünnepeket alkalomhoz illően megtartjuk, és majd az évek folyamán bővítjük.

Programjainkba a szülőket is bevonjuk és tájékoztatjuk Őket, ha szükséges a támogatásukat is kérjük egy- egy program/projekt megvalósításához. 

„Ha egy kis bimbó mindent megkap, ami a növekedéséhez szükséges, virággá fejlődik.

Elegendő szeretet, támogatás, táplálék és oktatás mellett a mi gyerekeink is virágozni fognak.”

/Maggie Doyne/