^Fel
 
  
 
Get Adobe Flash player

Zöld óvoda

Bejelentkezés

Névnap

2019. november 21. Csütörtök
Olivér

 
A Nap kel 07:04-kor,
nyugszik 16:09-kor.
 

 
Holnap
Cecília
napja lesz.

Gyermekvédelem

Óvodánkban a gyermekvédelmi feladatok ellátására nagy hangsúlyt helyezünk, hiszen a gyermekvédelmi munka mindannyiunk közös feladata.

5 csoportban biztosítjuk a gyermekek ellátását, ahol nyugodt, derűs, családias hangulatban történik a 3 -7 éves korú gyermekek nevelése.

A gyerekek rendszeresen járnak óvodába, csak betegség esetén hiányoznak.

Az óvodai észlelő és jelzőrendszer célja, hogy feltárja a veszélyeztető tényezőket, elősegítse a problémák időben történő felismerését, valamint azok megoldását.Probléma esetén jelzéssel élünk a Gyermekjóléti Szolgálattal felé.

A családok számára nagy segítséget jelent a gyermekek ingyenes étkezése, melynek során napi háromszori étkezésben részesülnek és a nap folyamán meleg ételhez jutnak.

Igyekszünk azokra a gyerekekre is figyelmet fordítani, akik valamilyen probléma miatt (pl. szociális körülmények, csonka család, sérült gyermek) egyéni törődésre, segítségre szorulnak. A mindennapok során igyekszünk a gyerekekkel egyénileg is sokat foglalkozni, hogy legalább itt elfeledhessék a gondjaikat és felszabadultan, vidáman tölthessék napjaikat. Ennek érdekében változatos, színes programokat, tevékenységeket próbálunk biztosítani számukra (bábszínház, zenész előadások, a nagycsoportosoknak színházbérlete van Kisvárdára, gyermekheti programok, közös óvodai kirándulás. Mikulásra az óvónők bábelőadással és énekléssel kedveskednek a gyerekeknek. Nagyon megható és bensőséges hangulatú óvodánkban a karácsonyi ünnepség, melyet a nagycsoportosok adnak elő.

Óvodánkban külön figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra is. Munkánk során örülünk minden kis eredménynek, pozitív változásnak.

Az óvoda rendezvényeibe a szülők is több alkalommal bekapcsolódhatnak. Ilyenek a szülői értekezletek, nyíltnapok, közös farsang, évzáró ünnepség, gyermeknap, barkács délután, sportdélután. Ezzel is elősegítjük a szülő – gyermek kapcsolat megerősítését, átélve az együttlét örömét.

Törekszünk a megfelelő kapcsolattartásra az óvoda dolgozóival, a szülőkkel, a családokkal, valamint a segítő intézményekkel.

 

Óvodánk kapcsolatai:

  • Szülői Közösség
  • Egyházak
  • Védőnők
  • Családsegítő Központ
  • Gyermekjóléti Szolgálat
  • Háziorvosi Szolgálat
  • Pedagógiai Szakszolgálat

 

Óvodánkban logopédus és fejlesztő pedagógus foglalkozik az arra rászoruló gyermekekkel.

 

A gyermekek megsegítésének lehetőségei:

·        A gyermekek feltétel nélküli elfogadása, szeretete.

·        Nyugodt, családias légkör biztosítása.

·        Probléma esetén Pedagógiai Szakszolgálat, családsegítés.

·       Rendszeres és rendkívüli támogatások.

 

Az év minden napján, de különösen az ünnepek alkalmával gondoljunk a segítségre szoruló családokra, és gyermekekre. A szeretetnek egy kis megnyilvánulásával, egy kis odafigyeléssel, töredékével talán boldogabbá tehetjük napjaikat.

„Légy nagylelkű, és megértő! Senki se jöjjön úgy hozzád, hogy ne érezné magát jobban és boldogabban, amikor távozik. Légy Isten jóságának élő kifejeződése. Legyen kedvesség arcodon, szemedben, mosolyodban, és meleg kézfogásodban!”

                                                                                                                                  (Teréz anya)

 

 

   Homoki Lászlóné

gyermekvédelmi felelős

 

Társoldalak

 

 

Társoldalak 1

 

 

Társoldalak 2

Copyright © 2013. Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde Rights Reserved.