^Fel
 
  
 
Get Adobe Flash player

Zöld óvoda

Névnap

2020. szeptember 21. Hétfő
Máté, Mirella

 
A Nap kel 06:35-kor,
nyugszik 18:51-kor.
 

 
Holnap
Móric
napja lesz.

Gyermekvédelem

Óvodánkban 5 csoportban biztosítjuk a gyermekek ellátását, ahol nyugodt, családias, derűs légkörben zajlik a 3-7 éves korú gyermekek nevelése. A gyermekvédelem mindannyiunk közös feladata, amelyre nagy hangsúlyt fektetünk.

A csoportban dolgozó óvodapedagógusokkal próbáljuk felmérni a hátrányos és veszélyeztetett gyermekek társadalmi, szociális életkörülményeit és mielőbb megtenni a szükséges lépéseket.

A gyerekek rendszeresen járnak óvodába, csak betegség esetén hiányoznak.

Az óvodai észlelő és jelzőrendszer célja, hogy feltárja a veszélyeztető tényezőket, elősegítse a problémák időben történő felismerését, valamint azok megoldását. Jó a kapcsolatunk a Gyermekjóléti Szolgálattal és a védőnőkkel. Probléma esetén jelzéssel élünk feléjük és együtt keressük a megoldást.

A családok számára nagy segítséget jelent a gyermekek ingyenes étkezése, melynek során napi háromszori étkezésben részesülnek.

Igyekszünk azokra a gyerekekre is  odafigyelni, akik valamilyen probléma miatt pl.: szociális körülmény, csonka család… egyéni törődésre, segítségre szorulnak.

Gyermeknapon 9 arra rászoruló gyermeknek szerveztünk játékos vetélkedőt és egy kis ajándékkal is megleptük őket. Karácsonyra pedig a szülők bevonásával játékokat, könyveket gyűjtöttünk melyből 10 gyermeket sikerült megörvendeztetni.

 

Külön figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, felzárkóztatásra. Munkánk során örülünk minden kis eredménynek, pozitív változásnak.

 

A Pedagógiai Szakszolgálat segítségét több alkalommal is igénybe vettük iskolaérettségi vizsgálathoz, fejlesztő és logopédiai foglalkozáshoz. Mivel elég sok a beszédhibás gyermek, jó lenne, ha a logopédus már középső csoportos kortól foglalkozhatnak a súlyosabb beszédhibásokkal.

 

Változatos, színes programokat és tevékenységeket próbálunk biztosítani a gyermekek számára. Az óvoda rendezvényeibe a szülők is több alkalommal bekapcsolódhatnak. Ilyenek a szülői értekezletek, nyílt napok, egészséghét, barkácsdélután, sportnap, mamás nap, adventi kavalkád, apás nap, közös majális, farsang, évzáró ünnepség, gyermekheti programok.

 

Az együttlét örömét átélve, ezzel is segítjük a szülő – gyermek kapcsolat erősítését.

Törekszünk a megfelelő kapcsolattartásra az óvoda dolgozóival, a szülőkkel, a családokkal, valamint a segítő intézményekkel.

 

Az év minden napján, de az ünnepek közeledtével különösen gondoljunk a segítségre szoruló családokra, gyermekekre. A szeretet egy kis töredékével, nemes lelkülettel, egy kis odafigyeléssel, talán boldogabbá tehetjük napjaikat.

 

„Az apró örömök olyanok, mint az útszéli virágok.

Csak azok találnak rájuk, akik igazán keresik őket!”

 

 

                                                                                                                       Homoki Lászlóné

      gyermekvédelmi felelős

Társoldalak

 

 

Társoldalak 1

 

 

Társoldalak 2

Copyright © 2013. Ajaki Rozmaring Óvoda és Bölcsőde Rights Reserved.