Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Pillangó Kis csoport

Óvodapedagógusok:  Kovács Károlyné (Valika óvónéni)

                                   Csomósné Ragány Bernadett (Betti óvónéni)

Dajka néni:                  Kovács Ferencné (Erzsike néni)

   

 

Az óvoda legfiatalabb gyerekeit tömörítő kis közösség.

A Pillangó kiscsoportnak közel a fele érkezett a bölcsődéből, a másik fele pedig először ismerkedik az intézményi neveléssel.

Szerető „csapat” várja, és várta az ide érkező gyerekeket.

Esztétikus jól berendezett csoportszoba, és hozzátartozó helyiségek elvarázsolják a kicsiket. Az óvoda lehet, hogy újként hat rájuk, de minket, óvodapedagógusokat ismerősként kezelnek már a gyerekek, hiszen otthonukban mindenkit meglátogattunk már az óvodakezdés előtt.

Minden gyereket szeretettel várunk, és vártunk. Az Ő igényeiknek megfelelően nagyon sokrétű játéktevékenységet biztosítunk a fejlődésükhöz. Minden óvodásunkat nagy szeretettel és odafigyeléssel fejlesztjük, hiszen számunkra Ők a legfontosabbak. Azt kell, hogy érezzék, hogy jó itt lenni, jó együtt lenni, egymással játszani.

Csoportunkban nagy hangsúlyt fektetünk a vallásos nevelésre, különösen az erkölcsi nevelés szabályaira. (egymást segíteni, elfogadni, jót cselekedni, örömet szerezni stb.). Egyszerű kis fohászokat, imákat, énekeket ismertetünk meg a gyerekeinkkel, amelyek beívódnak piciny lelkeikbe.

Különös figyelmet szentelünk a „Csendes perceknek”, ahol arra sarkaljuk Őket, hogy figyeljünk egymásra, és a Jó Istenre.

A különböző egyházi, óvodai, települési, nemzeti ünnepeket alkalomhoz illően megtartjuk, és majd az évek folyamán bővítjük.

Programjainkba a szülőket is bevonjuk és tájékoztatjuk Őket, ha szükséges a támogatásukat is kérjük egy- egy program/projekt megvalósításához.

Igyekszünk minden partnerünkkel jó kapcsolatot kialakítani az óvodáért, és a gyerekeinkért.

 

„Ha egy kis bimbó mindent megkap, ami a növekedéséhez szükséges, virággá fejlődik.

Elegendő szeretet, támogatás, táplálék és oktatás mellett a mi gyerekeink is virágozni fognak.”

/Maggie Doyne/