Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Pillangó- Nagy csoport

Óvodapedagógusok:  Kocsis Miklósné (Anci óvónéni)

                                   Kovács Károlyné (Valika óvónéni

Dajka néni:                  Kovács Ferencné (Erzsike néni)

   

 

A 2021/2022. nevelési évben nagycsoportosok lettünk.

Csoportunk neve pillangó, amelyet nemcsak azért választottunk, mert szeretjük a pillangót, annak mozgását, ezerarcú színét, hanem azért, mert mi is nagyon sokféle és változatos tevékenységet biztosítunk gyerekeink számára.

A csoportszoba valamint a mellékhelyiségek esztétikus, aktualitásnak megfelelő dekorálásával igyekszünk barátságos, otthonos, biztonságot nyújtó környezetet teremteni az gyermekek számára. Úgy tapasztaltuk, hogy jól érzik magukat a közösségben. Szeretettel, elfogadással viszonyulnak egymáshoz és a velük foglalkozó felnőttekhez is.

Minden nap örömmel érkeznek az óvodába. Szívesen bekapcsolódnak a felkínált tevékenységekbe, játéklehetőségekbe.

Az évszakok adta lehetőségek kihasználásával, a vallásos nevelés bensőséges vonulatával, valamint a hagyományok sokszínűségével tervezzük és éljük meg a mindennapokat.

A mosolygós gyermekarcok, az elégedett szülői tekintetek teszik széppé és gyümölcsözővé az óvodai mindennapi életünket.

A tevékenységekben való ismeretszerzés, a spontán helyzetek kihasználása valamint a sokféle gyermeki személyiség a mi nevelési „kútfőnk”, amire a mindennapok során építünk.

A csoportszoba adta játéktevékenységek, a sószobai foglalkozások, a tornaszoba adta mozgás lehetőségek és az udvari játékok sokasága igazi gyermekparadicsommá varázsolja az óvodát a gyermekek számára.

Széppé, tartalmassá varázsoljuk óvodai életüket. Igyekszünk jól összekovácsolni a kis közösségünket gyermekszeretetünkkel és szakmai tudásunkkal.