Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

 „Szent Erzsébet a magas mennyből tekints le reánk.”

 

Szent Erzsébet!

Segíts, hogy mi is

Krisztus szemével lássunk,

Krisztus kezével adjunk.

Az Ő szeretetével segítsünk…

A szeretet nagy szentjének életére, Árpádházi Szent Erzsébetre emlékeztünk, és a róla szóló legendákkal ismertettük meg intézményegységünk gyerekeit.

Szent Erzsébet azok közé a szentek közé tartozik, akiknek szeretete és hitbéli sugárzása a mai napig is él, fénye minden intézményi dolgozónknál világít. Ezt a világosságot, és ragyogó fényt szerettük volna átsugározni a mi bölcsődés és óvodás gyerekeinkre, és nem utolsó sorban mi dolgozók is fényesítettük lelkünket és közelebb kerültünk Szent Erzsébet hitéhez, és ránk hagyott „hagyatékához”.

A tematikus hét folyamán a bölcsődésektől kezdve az óvodásokig nagyon sok tevékenységet végeztek. Szent Erzsébetről képeket nézegettek, énekeket hallgattak a You Tube csatornán.

A lelki percek, valamint a délelőttök Szent Erzsébet életének feldolgozásával, valamint a gyermekeknek való róla szóló legendák ismertetésével történtek.

A kisebbek képet színeztek Szent Erzsébetről, a kötényébe rózsákat ragasztottak. A nagyobbak szolgákat vagy éppen lovas katonákat készítettek, hogy síkbábként az építménybe helyezzék. Minden csoport elkészítette Szent Erzsébet kenyerét, amelyet az egész óvoda és bölcsőde közössége megkóstolhatott. A nagyok eldramatizálták Szent Erzsébet azon legendáját, amely Lajos és Szent Erzsébet között történt, a „szegényeknek vitt kenyér rózsává változásáról”.

A nagycsoportosok egy rózsatövet ültettek az óvoda előkertjébe, hogy emlékeztessen mindnyájunkat Szent Erzsébetre, az Ő hitére, emberek iránt érzett szeretetére.

A kreatív tehetségcsoport elkészített a Wartburg várat, amelyet kiállítottak, és megtekintette az egész óvoda népe.

 

„Szent Erzsébet segíts küldetésünk teljesítésében, hogy a hitet melyet őseinktől kaptunk továbbadhassuk!’