Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

A két ünnep szorosan összefonódik, mint a gyerek lelke, a JÓISTENNEL. Gáspár Mátyás atya intézményünk lelki vezetője és Galsi János atya, Balázs-áldásban részesítette bölcsődénk és óvodánk gyermekeit, dolgozóit.

" Szent Balázs püspök és vértanú közbenjárására szabadítson meg téged az Isten a torokbajtól és minden más bajtól: az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen."

Minden csoport gyermekei és dolgozói egy-egy szál megszentelt gyertyát kaptak ajándékba. Emlékeztetve bennünket arra, hogy a gyertya fénye világítson a JÓISTENHEZ vezető úton. A megszentelt gyertyák a templomban az intézményi szentmise keretében lettek megáldva, meghintve szenteltvízzel, hogy lelkünkben felgyulladjon, a KRISZTUSI láng. A csoportokba érve örömmel tapasztaltuk a gyerekeknél azt a várakozást, amelyet az atyák jelenléte és áldása kísért a kicsiny gyermekek felé. A délelőttünket még szebbé tették a, Szent Kamill Leányai Szerzetes Intézmény nővérei, akikkel együtt, közösen imádkoztunk és énekeltünk, valamint megajándékoztak bennünket egy csodálatos bábjátékkal, melyben közreműködtek még, az ajaki keresztény fiatalok is. A bábjáték címe:” KISLEGÉNY KICSI FÉNYE”.A „kislegény” nyitogatja a szeretetet a szívünkben és az evangélium szavaival átölel, átsegít bennünket az Ő életének a megismeréséhez. Igazi öröm, igazi szeretet együttlét volt a mai nap. Köszönetünket és a hálánkat fejezzük ki, a JÓISTENNEK, az atyáknak, a nővéreknek és a keresztény fiataloknak a megszentelt napért.