Hitvallásunk

„A gyermek pedig növekedett és erősödött, megtelt bölcsességgel, és az Isten kegyelme volt rajta.” Lukács 2:40

Sószoba

2014 szeptemberében az óvodai SZK és az óvodai dolgozók elhatározták a gyerekek egészsége érdekében, hogy közösen összefogva készíttessünk SÓSZOBÁT.

Meg is leltük azt a helyiséget, később pedig azt a vállalkozót, aki tervünket valóra váltotta. A sószoba elkészült 2015 februárjában a SZK és Ajak Város Önkormányzatának közös összefogásával, és finanszírozásával.


A sóterápia nagyon sok probléma megelőzésére, valamint kezelésére alkalmas (megfázás, köhögés, légcsőhurut, arcüreg és fülgyulladás, de asztma és allergia) kezelésére is kiváló. Természetesen ez a terápia nemcsak a már kialakult gondok, problémák kezelésére szolgál, hanem segítséget nyújt az egészség megőrzésében és fenntartásában is.

Nagyon szeretnénk és bízunk abban, hogy egyre kevesebb lesz a beteg gyerek, de ha nem is lehet a betegségeket kivédeni, lehet rövidíteni az időtartamát, és enyhíteni a tüneteket.

Eddig is óvodánk minden erejével azon dolgozott, hogy segítsünk a gyerekeknek, családoknak. Úgy érzem, és gondolom, hogy még egy baráti lépéssel közelkerült egymáshoz a család és az óvoda.

Jó egészséget minden gyereknek!

Takács Károlyné
intézményvezető